Home

Knuf

Laatste logs

In Memoriam Hanny Ri…
Toespraak Marco.
Toespraak Roely &…
Toespraak Ria.
.NL domeinnaam kopen in Nederland punt NL domeinnaam kopen en beschikbaarheid controleren
Niks is meer "G…
(Voorlopig) Laatste …

Bloemschikken

Uitdaging

Stedenbezoek

Mail

ABC

Uitdrukkingen

Fotobewerking

Linken

Over mijzelf

Archief

Domein checken en online claimen

Waarschuwing


Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Even een ander uitzic… | Home | Vijfendertig jaar »

Tijd om de verjaardagscadeaus te verzilveren

Donderdag 14 Mei 2015 om 00:00

In oktober vorig hebben hebben Jan en ik ons gezamenlijke verjaardagscadeau besteld en gisteren was de dag dat we daarvan gingen genieten. Daarvoor zijn we met de trein naar Leiden gereden.


Met een pendelbus werden we voor de theaterhangar afgezet waar de musical Soldaat van Oranje gespeeld wordt. We hebben de musical twee jaar geleden ook gezien. Er gebeurt echter zoveel op het toneel dat een tweede bezoek zeker gerechtvaardigd is. De pendelbus zette ons voor de voordeur af en stond pal voor de uitgang op ons te wachten. Onderweg naar het station van Leiden zagen we schitterende wolkenluchten.


Na een voorspoedige reis kwamen we weer in Hoogeveen, waar onze auto stond. Er staat daar op het voorplein een herdenkingsteken dat helemaal past bij wat wij 's middags beleefd hadden.


Op het informatiebord staat te lezen:

Op deze plaats stortte in de middag van 29 november 1943 een Lockheed P-38 Lightning van de 55ste Fighter Group van de Amerikaanse Luchtmacht neer waarbij de 24-jarige Tweede Luitenant-vlieger Albert A. Albino om het leven kwam. Albino begeleidde op die bewuste dag geallieerde bommenwerpers tijdens een bombardementsvlucht naar Bremen toen hij op de terugweg naar de thuisbasis in Engeland door een Duitse jager werd neergeschoten. Met tomeloze vaart stortte de stuurloos geworden Lightning vlak naast het stationsgebouw tussen de rails en verdween diep in de grond. De vlieger kreeg daarbij niet de kans om zijn vliegtuig nog bijtijds te verlaten. Tijdens de constructie van de voetgangerstunnel in maart 1978 is deze propeller geborgen. De toen ook gevonden stoffelijke resten van Albert Albino zijn overgebracht naar zijn geboortplaats Portland in Oregon, USA en daar begraven.


Log ..... 3.116 ..... sinds 12-08-2006


6 reacties

indrukwekkend hanny,
ik kan me voorstellen dat je het 2 keer wilt beleven.
klaproos (Email) (URL) - 14 05 15 - 08:51

Soldaat van Oranje als film en musical altijd weer de moeite waard om te bekijken. Je moet er wel een grote reis voor maken om die musical op vliegveld Valkenburg te bekijken. Ging dat helemaal goed met je gezondheid?
Albert y Mara fotoblog (URL) - 14 05 15 - 17:14

Ondertussen ben ik geloof ik de énige in Nederland die er nog niet geweest is;-) Maar als je er zo'n grote reis voor wilt maken is het vast de moeite waard.
Rietepietz (Email) (URL) - 14 05 15 - 18:22

Nooit meer oorlog, Hanny !
Blij dat je genoot van je dagje !
Lie(f)s.
Lies (URL) - 14 05 15 - 20:12

De musical Soldaat van Oranje lijkt me best een beleving.
Een mooie herinnering het deel van de propeller. Hans
Hans (Email) (URL) - 14 05 15 - 22:22

Soldaat van Oranje is heel indrukwekkend en wat toepasselijk, dat je daarna dit monument tegen komt.
zakina (URL) - 16 05 15 - 22:47


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 



Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.