Home

Knuf

Laatste logs

In Memoriam Hanny Ri…
Toespraak Marco.
Toespraak Roely &…
Toespraak Ria.
Toespraak Klaas.
Niks is meer "G…
(Voorlopig) Laatste …

Bloemschikken

Uitdaging

Stedenbezoek

Mail

ABC

Uitdrukkingen

Fotobewerking

Linken

Over mijzelf

Archief

Waarschuwing


Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Druk met .... 6 | Home | Zondag »

Bijna niet

Zaterdag 14 September 2013 om 00:00

Bijna had ik geen foto's kunnen laten zien van twee super mooie momenten die wij afgelopen donderdag meemaakten. Onze logee Pascale heeft onder andere dezelfde camera als ik. We hebben wat ervaringen uitgewisseld over de verschillende functies. Op een gegeven moment kregen we het over het formatteren van het SD-kaartje. Haar grote camera formatteert automatisch en daarom had ze er geen ervaring mee om het zelf te doen. Ik zou het laten zien als ik de foto's op mijn computer had gezet. Dus wat later op de avond was het moment daar. Ik heb haar laten zien hoe het formatteren met onze camera moet. En, jullie begrijpen het vast al, alle foto's van donderdag zijn verdwenen :\, want op de een of andere manier had ik ze nog niet veilig gesteld op mijn pc. :\. We hebben donderdag het rondje over het eiland gefietst dat Jan en ik afgelopen dinsdag hebben gereden. Daarover komt later een log. Dus van de mooie plekken heb ik nog foto's. Maar, wat we die dinsdag niet hebben gezien en donderdag wel, daarvan mis ik de foto's. En dat waren juist heel bijzondere momenten. Gelukkig heeft Pascale mij foto's opgestuurd daarvan en daarvoor ben ik haar eeuwig dankbaar. Ik mag foto's laten zien op de log, zodat duidelijk wordt waar wij enorm van genoten hebben. Pascale had op mijn log waarin ik een jonge lepelaar liet zien gereageerd dat zij die ook wilde zien, als ze kwam logeren. Maar dat kon ik haar niet garanderen, want ze kunnen overal hun kostje bij elkaar scharrelen. Het geluk was met ons. We zouden een kopje koffie drinken bij het strandpaviljoen Ballum, maar eerst keken we bij het strand. En daar liep een lepelaar.


Maar nee, daar liepen vier lepelaars en verderop nog meer. Het geluk was met ons.


In dezelfde reactie schreef Pascale dat ze had begrepen dat je vanaf Ameland eventueel robben zou kunnen spotten. Dat klopte, die hebben we vanaf het duin bij Hollum ook als stipjes in de verte op de Robbenbank zien liggen. Maar die zijn zo ver weg, dat je daar geen fatsoenlijke foto's van kunt maken. We hadden haar dan ook voorgesteld om donderdagmiddag een tocht met de robbenboot naar de Robbenbank te maken. Daar was ze voor te porren, hoewel ze niet wist wat ze kon verwachten. We troffen het. Het was het mooiste weer dat je je kunt wensen voor deze tocht. Blauwe lucht met hier en daar een wolkje, een aangename temperatuur en, niet onbelangrijk, weinig wind. Weliswaar was het niet echt laag water, maar er was mij beloofd dat we 100% zeker robben zouden zien, omdat er een richel is die altijd boven water blijft. En dat klopte. Genoeg robben. Jan, die niet fotografeert en veel met getallen in de weer is, heeft zijn ogen daar goed de kost gegeven en volgens zijn schatting lagen er wel 300 robben te zonnen op de richel. Op de foto is een klein aantal te zien.


Zeehonden liggen graag in de zon. Dat is ook belangrijk voor de opbouw van vitamine D in hun huid, die weer nodig is voor de aanmaak van een nieuwe vacht. Ook al weet ik dat het grote rovers zijn, het zijn schattige dieren om te zien met ontzettend lieve kopjes. Want als je dit ziet, zou je hem toch zo willen aaien.
(klik ►)
voor de UITDAGING (Thursday Challenge)
onderwerp deze week: BLAUW


8 reacties

Foto één met die lepelaar is mijn favoriet. Wat jij meegemaakt hebt met je foto's ken ik van ruim 5 jaren terug. Ik baalde toen flink!
Salu2 Albert
Albert y Mara fotoblog (Email) (URL) - 14 09 13 - 02:03

oh leuk Hanny en bedankt voor de bewerking :)
en ja zonde van dat formatteren :( snap het nog steeds niet hoe het mogelijk was want we zagen de foto's op jou pc hé
pascale (Email) - 14 09 13 - 07:02

Met dank aan Pascale is het toch weer een mooie log geworden. Dank dames..

Love As Always
Di Mario
Di Mario (Email) (URL) - 14 09 13 - 07:39

fantastisch hanny, dat zal een bijzondere beleving zijn geweest,
wat zien ze er superlief uit die robben,
ja je zou ze zo willen aaien,

zo'n lepelaar in levende lijve ontmoeten is ook niet gek he:-)
klaproos (Email) (URL) - 14 09 13 - 09:24

Dat is inderdaad boffen, want zelfs op Ameland laten ze zich niet altijd spotten die lepelaars.
rietepietz (Email) - 14 09 13 - 18:20

Juweeltjes van foto's! Wat een goeie vangst ;-)
Mirjam Kakelbont (Email) (URL) - 14 09 13 - 18:42

Geweldig!!!!
Nog nooit heb ik lepelaars in het wild gezien: lijkt me schitterend!!!
En de foto's zijn ook schitterend....

Heb je overigens gemaild: hoop dat het goed aankomt!
Geertje (URL) - 15 09 13 - 00:12

Prachtig blog Hanny en wat gaaf die lepelaars.
Voor jou heel erg dat je foto's weg zijn :-(
Ik heb het helaas ook een keer gehad en dar baal ik nog van!
Helma (URL) - 18 09 13 - 00:35


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons /


 Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.